Computable Panel: gehandicapte ICT-ers?

In de Computable wordt binnenkort het volgende onderwerp behandeld:

De PvdA wil dat de overheid zichzelf een quotum oplegt voor het aannemen van gehandicapte werknemers. Zou een quotum voor het aannemen van ict’ers met een beperking zinvol zijn?

Vanuit mijn rol als PIP van de Bol-2 en Bol-3 opleiding bij de ICT-Academie en de tijd en energie die ik gestoken heb in het kunnen begeleiden en diplomeren van Dove studenten (zie o.a. de volgende weblog items: Hoe diplomeer ik dove studenten in CGO?, Dove ICT-ers en Klinkt prima) moest ik natuurlijk reageren:

Ik denk het wel, helaas, want gehandicapten moeten vaak en onterecht opboksen tegen vooroordelen. Als docent aan de ICT-Academie van het Koning Willem I College heb ik een aantal maal ervaring opgedaan met gehandicapte studenten. Meestal, maar helaas niet altijd, is er een manier te vinden om goede ICT-medewerkers op te leiden. Juist met de inzet van technologie kan er erg veel. Daarnaast heeft de overheid tal van maatregelen waardoor iemand met een handicap zijn handicap kan compenseren, b.v. het kosteloos inzetten van een doven tolk. De ICT-bedrijven in onze adviesraad delen deze mening, en bieden graag ruimte voor stages, en mogelijk een baan na de stage.

Ik ben benieuwd of er andere meningen zijn m.b.t. dit onderwerp. In ieder geval zijn deze binnenkort, samen met mijn reactie te lezen in de Computable.

[ad#reclame]