Gebruik jij al een gravatars?

Wat me opvalt is dat de reacties op mijn weblog en de andere weblogs die ik volg er bijna nooit gebruik gemaakt wordt van Gravatars, oftewel: als je reageert op een weblogitem en je laat je mailadres achter, dan wordt naast je naam ook een fotootje van jezelf getoond.

Trouwens, dat mailadres wordt nooit geplaatst op de weblog, maar is wel zichtbaar voor de beheerder van de weblog. En wordt dus gebruikt door weblogsoftware, zoals WordPress, om het fotootje op te halen. En let op: WordPress.com, maar ook een eigen installatie van WordPress (als is ik me goed herinneren vanaf versie 2.5) ondersteunen standaard Gravatars.

[ad#reclame]

In een eerder weblogitem heb ik al stilgestaan bij Gravatars, echter kwam ik op de Weblog van Gravatar.com een leuke video (zie bovenstaande video) tegen dat precies uitlegt wat Gravatars eigenlijk zijn: to see is to believe!