Review Trend Micro Internet Security 2009 (Beta 2)

Afgelopen vrijdag ontving ik van Trend Micro de hyperlink om beta 2 van Internet Security 2009 te downloaden. Natuurlijk ben ik meteen aan de slag gegaan om te kijken wat dit product gaat brengen voor komend “seizoen”.

De installatie loopt erg soepel en houdt rekening met de aanwezigheid van de vorige beta van Internet Security 2009. Het deinstalleren hiervan verloopt automatisch, en het installeren van beta 2 loopt als een trein. Ook het activeren van de diverse services na de installatie gaat helemaal goed. Dit in tegenstelling tot beta 1 waar ik een probleem ondervond bij het activeren van een van de services.

[ad#reclame]

Parental Controls
Wat mij betreft, ik heb 2 kinderen, is de meest interessante nieuwe feature de uitbreiding van de bestaande parental controls. In de 2009 versie is het mogelijk om per gebruiker instellingen te doen, zoals in onderstaand screenshot te zien is.

Trend Micro Internet Security 2009

Zo kun je installen dat ik bijvoorbeeld zelf altijd mag internetten, maar mijn zoon of dochter alleen maar tussen 8 en tot 10 uur ´s ochtends in het weekend. In onderstaand scherm is een fluitje van een cent om een schema te maken met de momenten dat de users wel/niet mogen internetten.

Trend Micro Internet Security 2009

Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld wachtwoorden en loginnamen te blokkeren op het account van mijn zoon en dochter, maar niet op mijn eigen account. Dit voorkomt dat er elke keer weer goedkeuring verleend moet worden om inloggegevens bij bepaalde websites in te mogen voeren.

[ad#reclame]

Naast loginnamen en wachtwoorden kun je alle informatie dat niet ongecontroleerd het internet op mag beschermen. Het gaat er natuurlijk om dat je zoon of dochter bijvoorbeeld niet met je credit card gegevens aan de haal gaan.

Trend Micro Internet Security 2009

My Home Network
Een van de makkelijke features van de vorige versies van het product was de mogelijkheid om vanaf een pc Trend Micro Internet Security te beheren voor alle andere pc´s in je thuisnetwerk.

Trend Micro Internet Security 2009

Nieuw is het overzicht dat gegenereerd wordt van je thuisnetwerk. In mijn netwerk worden keurig mijn pc in de woonkamer gedetecteerd, de knutsel pc op zolder (met Trend Micro Internet Security 2006) en mijn iPod Touch (via WLAN).

[ad#reclame]

Op deze manier is het mogelijk om (als Trend Micro Internet Security) de veiligheid van de andere pc´s in de gaten te houden, updates uit te laten voeren, et cetera.

Bestaande features
Naast de nieuwe features zijn er uiteraard een groot aantal features al enige jaren beschikbaar, zoals virus en spyware detectie, een quarantaine waar verdachte bestanden veilig opgesloten worden, een firewall, een monitor om je draadloos netwerk te controleren op indringers, en heel handig het beheren Trend Micro Internet Security 2009 op andere PC’s thuis via een centrale PC. Daarnaast in het rijtje nog een spam filter en het blokkeren van verdachte websites. Uiteraard kan het geheel met een wachtwoord afgeschermd worden, zodat je eigen kinderen of hackers het product niet kunnen aanpassen of zelfs uitzetten.

Conclusie
Trend Micro heeft met Internet Security 2009 beta 2 twee bestaande features sterk uitgebreid, te weten: My Network en Parental Controls. De beta 2 is zeer stabiel. Ik ben benieuwd wat beta 3 in petto heeft.