Jamendo – muziek onder creative common license!

Bij het maken van screencasts is het belangrijk dat het materiaal dat je gebruik helemaal rechtenvrij is of onder het creative common license valt. Er wordt hierover veel gediscussieerd in den lande om helder te krijgen wat wel en niet mag. Ook in de masterclass gisteravond van Kennisnet ging het over dit onderwerp, volgens mijn collega Jan Jacobs.

[kml_flashembed movie=”http://290wug.blu.livefilestore.com/y1p7IybHDrRrBmxgnis5msijbI_6lF7d9lWrNx2jqWF0bXFo9m37ABUaGFruFmSwIYotPihWuq1PY1xP1d0ru6Yrg/Hoe%20stel%20ik%20de%20proxy-server%20in.swf” height=”240″ width=”320″ /]

Gisteravond heb ik een derde screencast (over het instellen van de proxy op het netwerk van de ICT-Academie) gemaakt volgens het format van de vorige screencast over partitioneren. Omdat ik op school was en dus geen rustige omgeving had om geluid op te nemen, heb ik ervoor gekozen om call outs toe te voegen in de screencast.

[ad#reclame]

Om het geheel aantrekkelijker te maken, heb ik vervolgens muziek toegevoegd van de site Jamendo. Een aanrader en er zit absoluut leuke muziek bij om toe te voegen.