Windows Vista two minutes hack!

Op de volgende site is te zien hoe security expert Jesse Varsalone Windows Vista in 2 minuten hackt door gebruik te maken van een Linux live CD, vervolgens het programma achter de ease of access knop in het loginscherm te vervangen door de command prompt. Na een restart van Windows Vista krijgt je zo toegang tot de command prompt met alle rechten om explorer te starten. Met explorer kun je vervolgens bij alle bestanden en programma’s.

[ad#reclame]

Een knap staaltje werk van Jesse Varsalone, en geeft voor mij aan dat Windows in basis nooit echt gebouwd is met security in het achterhoofd. De toevoeging van het Linux-model waarbij potentieel gevaarlijke acties altijd door de administrator geaccordeerd moet worden, leek een goede stap in de richten, maar juist deze hack blijkt dit zeer simpel te omzeilen.