Ervaring met Teleblik: "Eindelijk!"

Afgelopen week ben ik bezig geweest met Teleblik, een digitaal archief met veel videomateriaal van de publieke omroepen dat geschikt is om in het onderwijs te gebruiken. Bijna 2 jaar geleden had ik al eens gekeken, en bijna 1 jaar geleden (zie item).

De laatste keer merkte ik op dat er een aantal interessante filmpjes waren om te gebruiken voor de diverse ICT-opleidingen, echter tot nu toe was dat nog niet gelukt, want:

  1. first things first – andere dingen slokten mijn tijd op;
  2. het lukte me keer op keer niet om een account aan te maken.

Afgelopen week is het me gelukt om eindelijk mijn kennisnetaccount te koppelen aan teleblik. Elke keer ging er wel iets mis. De ene keer moest ik mijn account binnen 24 uur bevestigen, echter kreeg ik de mail hiervoor na 63 uur of zo. De andere keer kwam de mail helemaal niet aan. Met hulp van een collega van de School voor de Toekomst, die meegewerkt heeft aan Teleblik, is het deze week eindelijk gelukt.

Ondertussen heb ik een eerste aanzet voor lesmateriaal (een projectje) gemaakt, en ik kan zeggen dat ik erg enthousiast ben om videomateriaal te gebruiken. Hieromheen heb ik een aantal vragen gemaakt waarbij de video goed bekeken moet worden, en met o.a. met Wikipedia als extra een aantal vragen beantwoord moeten worden. De videofragmenten zijn maximaal 3 minuten en kosten hierdoor weinig tijd, maar passen natuurlijk volledig bij de visueel verbaal ingestelde hersenen van de jeugd van tegenwoordig.

Ik zal het materiaal zeer binnenkort posten, en ben benieuwd naar feedback.