Embedden van .swf in WordPress via Live Skydrive

Van Willem Karssenberg kreeg ik de tip om mijn screencast te uploaden naar Windows Live Skydrive, een 5 Gb virtuele harde schijf beschikbaar bij Microsoft, en vervolgens de screencast te embedden.

Zie hier het resultaat:

[kml_flashembed movie=”http://qgmjfw.blu.livefilestore.com/y1pSyCgzUT2CVYbd9aGXz_5ZnqzI9bD6OJ8AwSwjp9e8IskfjpiCHKH3S4eAavZwebV_fFhidAYx0mRTZwgS5nd6s2F0l-r9cjC/ScreencastFinal.swf” height=”220″ width=”320″ /]

Voor het embedden heb ik de Kimili Flash Embed plugin gebruikt. Na het downloaden van de plugin en uploaden van de plugin naar je plugin directory van WordPress moet je de plugin uiteraard activeren. Daarna is het embedden een fluitje van een cent van .swf files, echter lukt het embedden van .swf files van Windows Live Skydrive niet meteen.

Windows Live Skydrive

Dit omdat de juiste url gevonden moet worden van het bestand. Door op het bovenstaande bestand op de rechtermuisknop te klikken, en te kiezen voor copy link location (in Flock) heb je de juiste URL. Deze kun je vervolgens plaatsen tussen de “” achter de variabele movie.

Kamili

In bovenstaand plaatje staat de syntax om een .swf bestand te embedden in een post.