Het verschil tussen .flv en .swf – Grom!

Uiteindelijk een aantal andere sites gevonden, bijvoorbeeld JumpCut waar flash movies geupload zouden kunnen worden, echter geeft lukt het me niet op mijn screencast te uploaden. Het uploaden van avi-bestanden lukt zonder problemen (zie hier), echter is het embedden niet mogelijk in Weblogs, Natschool of Blackboard. Da’s niet handig. Het grappige van JumpCut is dat je diverse bewerkingen, zoals het toevoegen van effecten en muziek, kunt uitvoeren via de webbrowser.

Daarnaast ook nog Blip.tv gevonden, maar ook hier niet het gewenste resultaat, en wat blijkt (eindelijk een interface dat goede feedback geeft, hulde aan Blip.tv) mijn bestand is geen flash movie (met extensie .flv – dit staat voor flash movie), maar een Shockwave Flash bestand (met extensie .swf). Grom!