Flash screencast uploaden en embedden?

Afgelopen dinsdag heb ik mijn tweede screencast gemaakt (zie vorige post), echter ben ik al enige uren zoet geweest om een site te vinden (a la YouTube, Google Video en Vimeo) om Flash movies te uploaden en vervolgens te embedden in N@tschool, Blackboard of mijn weblog.

Ik heb tot nu toe twee mogelijkheden gevonden, die echter niet ideaal zijn:

  1. Newgrounds – zie de video hier, echter biedt de site geen mogelijkheid om te embedden.
  2. Fliiby – zie de video hier, biedt de mogelijkheid om te embedden, echter wordt de grootte van de video niet aangepast, en een 640×480 opname is dan niet goed te zien.

Bekende sites, zoals YouTube, Google Video, Vimeo, Daily Motion, et cetera. bieden geen mogelijkheid om Flash videos te uploaden. Waarom een flash video? Hiermee is het mogelijk om interactie te bieden, zoals een quiz, maar ook hot spots te maken, zodat de student kan doorklikken naar een site met achtergrond informatie. Waarom is dit er niet? Een gat in de markt?