Voorbereidingen screencast: Hoe paritioneer ik een harde schijf?

Een aantal maanden geleden maakte ik met Camtasia Studio mijn eerste screencast over het installeren van Ubuntu Linux 7.10. Ondertussen ben ik op basis hiervan betrokken geraakt bij een kennisnet project waarin het Center for Teaching and Learning en een tweetal afdelingen van het Koning Willem I College participeren. Vanuit de ICT-Academie ben ik betrokken.

In een eerdere post schreef ik iets over het gebruik van VirtualBox bij het maken van screencasts, de juiste creative commons licentie vorm, en mijn speurtocht naar ervaringen met digitale didactiek.

[ad#reclame]

Ondertussen heb ik voor mijn tweede screencast, deze maak ik voor het kennisnetproject, de voorbereidingen klaar. Deze screencast draagt als titel: Hoe partitioneer ik een harde schijf? Voor mij typisch iets dat vaak erg lastig is voor studenten, dat regelmatig terugkomt en het voordeel van het op de plank hebben liggen (just-in-time) duidelijk in zich heeft.

Met voorbereidingen bedoel ik dat de slides die ik wil gebruiken klaar zijn. De slides bevatten een speelse layout, een verwijzing naar de creative common licentie, en poogt naast kennis ook te laten zien hoe je praktisch partities kunt aanmaken. Het geheel bevat een vraag om de student inzicht te geven of hij een onderdeel begrepen heeft (en poogt zo enige interactie te bewerkstelligen).

Daarnaast heb ik de software die ik nodig heb klaarliggen, en is mijn pc volledig up-to-date. Komende week heb ik gepland om de screencast te maken. Keep you posted.