De klas is halfvol!

Van Anco van Moolenbroek kreeg ik een reactie op mijn vorige post die ik hier wil vermelden, omdat dit kennis toevoegt aan mijn leesmarathon naar de werking van de hersenen. Hij schrijft:

Motivatie verhoogt de hoeveelheid dopamine in het beloningscentrum van de hersenen op dezelfde manier als bij verliefdheid. Het helpt dus bij het focussen op 1 ding. Liefde maakt blind! Waarom hebben we zoveel motivatieproblemen in het onderwijs? Omdat het leerlingen niet raakt.

Verder heeft hij een lessenserie gemaakt waarin studenten leren hoe hersenen werken.

Met betrekking tot het boek dat ik noemde: “” ben ik na hoofdstuk twee wat minder enthousiast. Hoofdstuk twee is goed, want dat legt goed uit wat Asperger precies is. Het blijft een interessant boek, maar het gaat vervolgens vooral in op een aantal spectaculaire stoornissen, maar gaat niet in op hoe dat dan precies in de hersenen werkt. Mogelijk wordt het einde van het boek weer interessant.

Iemand tips voor een goed boek over de werking van hersenen?