Ubuntu 8.04 in beta fase

Het is alweer bijna zo ver: Ubuntu 8.04 is bijna klaar en zal in april officieel het daglicht zien.

Misschien voor veel mensen bekend, maar de versie nummering van Ubuntu is erg handig in elkaar gezet. Versie 8.04 is de versie van de maand April (maand 04) van 2008 (jaar 8). Het betreft een LTS versie, oftewel: Long Time Support. Dit betekent voor de Desktop versie dat er 3 jaar support is, en voor de Server versie 5 jaar.

Ik heb al een tijdje de Alpha versie draaien (onder VirtualBox), en deze is wederom verbazingwekkend stabiel met ondersteuning van de laatste kernal versie, de nieuwste versies van applicaties zoals Firefox, maar ook een aantal nieuwe zaken.

Voor meer informatie kun je kijken op de site van Ubuntu, en wel hier voor specifieke informatie over versie 8.04.