VirtualBox 1.5.6 & Overname door SUN

Enige tijd geleden heb ik in een post gemeld dat ik VirtualBox regelmatig gebruik om nieuwe versies van besturingssystemen te testen, maar ook om screencasts te maken.

virtualbox.png

Ondertussen is er een nieuwe versie uitgebracht (versie 1.5.6), maar is Innotek ook overgenomen door SUN Microsystems. Het persbericht hierover is een beetje vaag. Het zou een aanvulling zijn op de server virtualisatie software die SUN Microsystems al in huis heeft. VirtualBox is voor op de Desktop.

Ik hoop dat het product bij SUN Microsystems in goede handen is, echter heb ik hier mijn twijfels over. In een ver verleden kocht SUN Microsystems bijvoorbeeld Forte, een op dat moment superieur ontwikkelplatform, echter heeft men dit product na enige jaren gestopt tegen alle verwachtingen in. Natuurlijk had SUN Microsystems toen ook zijn eigen ontwikkelplatform in huis. En heeft men toen (tegen alle verwachtingen in) gekozen die te continueren en Forte te stoppen.

Ik hoop dat VirtualBox blijft bestaan, en dat de toekomstige ontwikkelingen open source blijven. Ik heb echter sterk mijn twijfels.