TrendMicro RUBotted (Beta)

Afgelopen week heb ik een nieuw product van TrendMicro getest: RUBotted, oftewel: Are You Botted? Het product wordt door TrendMicro alsvolgt omschreven:

TM RUBotted 1.0 is a rule-based bot detection system. It has a lightweight agent that requires no pattern updates and checks for BOTNet traffic on your computer. Upon detecting any BOTNet behavior, RUBotted instructs you to clean up the problem using Trend Micro™ HouseCall.

Het product test of je computer gebruikt wordt in een groot netwerk van computers (botnet) om bijvoorbeeld spam te versturen. De product loopt als een zonnetje, en vond gelukkig geen botnet activiteiten op mijn PC.

TrendMicro RUBotted TrendMicro RUBotted

Ik denk dat ik met dit product een mogelijk nieuwe functionaliteit van TrendMicro Internet Security 2009 getest heb.

Een andere aangekondigde beta is TrendMicro E-mail ID (beta).