Oud denken? Iets nieuws (te) leren?

Mijn weblogitems over: CGO: Wat kost dat nou? (1) (2) en (3) doen hier en daar wat stof opwaaien. Er werd al gediscussieerd op de website van Beter Onderwijs Nederland over de kosten van CGO.

Vanaf vandaag wordt ik (positief) geprikkeld over een opmerking op de weblog Onderwijs van Overmogen. De auteur stelt vast dat er nauwelijks iets te vinden is over dit onderwerp. Vandaar dat ik de discussie ook gestart ben, want in de dagelijkse onderwijspraktijk loop ik vaak tegen de bekostiging van CGO aan. Er is geen potje om de eenmalige kosten te financieren. Er wordt met man en macht gewerkt aan het innoveren, echter gaat daar naast voor- en nazorg heel wat “eigen” tijd inzitten. De auteur eindigt zijn weblogitem met de vraag of mijn weblogitems gebaseerd zijn op “oud denken”? Ik ben erg benieuwd naar de onderbouwing hiervan, want ik sta altijd open om iets “nieuws” te leren.