Computable Panel: De betere ict-manager

Het onderwerp van de panel vraag van deze week van de Comutable gaat over: “De betere ict-manager”, oftewel:Wat is een goede ict-manager? Is dat iemand die management-ervaring heeft en weinig kennis van ict of is het een ict’er die doorgegroeid is naar een management functie? Welke eigenschappen en vaardigheden moet een ict-manager bezitten?

Vaak zijn er panel vragen die ik niet kan beantwoorden, maar ditmaal heb ik wel een mening hierover. Ik ben benieuwd hoe anderen dit zien.

Mijn inzending:
De betere ICT-manager zal een generalist op het gebied van ICT moeten zijn en zo een globaal overzicht hebben van ontwikkelingen op ICT-gebied. Deze ontwikkelingen weet hij te plaatsen binnen de bedrijfsvoering en zo op toegevoegde waarde te schatten. Daarnaast moet hij een mensen-mens zijn, die zijn stijl van leidinggeven kan aanpassen aan de medewerker. En in zijn leiderschap een voorbeeld is. Een beetje een schaap met 5 poten, dus.

Wie durft te reageren? In 75 woorden dan, want dat is het max. dat ik ook mocht gebruiken.