Social Networking: Gefeliciteerd!

In december is al jaren mijn verjaardag, maar dit jaar werd ik verrast door een aantal digitale verjaardag kaartjes van personen die ik in real life nog maar weinig tref, maar waarmee ik verbonden ben via LinkedIN of Plaxo.

Plaxo

Over LinkedIN schreef ik al eens een weblogitem met als titel: Social Networking met LinkedIN: “Hyves voor Proffessionals!”, echter merkte ik de laatste maanden dat het voor mij onhandig was om mijn privé en zakelijk netwerk gescheiden te hebben. Waarom niet beide zaken combineren, want natuurlijk wil ik op 1 plek alle informatie kunnen vinden, en wat vandaag een privé contact is, kan morgen misschien ook wel zakelijk zijn. Enige tijd geleden kreeg ik via een LinkedIN contact een uitnodiging voor Plaxo. En ook hier merkte ik dat het aantal inschrijvingen in korte tijd explodeerde. Mogelijk omdat bij het inschrijven de mogelijkheid geboden wordt om je LinkedIN contacten mee te nemen.

LinkedINLogo

Het grote voordeel van Plaxo is dat er geen onderscheid gemaakt wordt tussen zakelijk en privé. Je hebt contacten en bij een contact kun je aangeven wat de inhoud van de link is, bijvoorbeeld zakelijk, studie, privé, et cetera. Daarnaast kun je diverse favouriete websites aan je profiel verbinden. Denk hierbij aan Flickr, Picasa, Facebook, je eigen weblog, Delicious, Furl, Youtube, et cetera. Op deze manier kun je mensen in je netwerk laten zien waar je zoal mee bezig bent geweest. Verder krijg je bijvoorbeeld een seintje als iemand in je netwerk jarig is. En zo kun je verjaardag kaarten versturen, maar natuurlijk ook ontvangen.

Zonder een uitputtend vergelijk, maken met name bovengenoemde zaken dat mijn voorkeur naar Plaxo uitgaat, terwijl volgens de statistieken LinkedIN een groter aantal ingeschreven personen heeft. Daarnaast is me het opgevallen dat sinds enige tijd bij LinkedIN ook privé contacten toegevoegd kunnen worden. Dus, waarschijnlijk zullen de verschillen tussen de sites alleen maar kleiner worden in de toekomst.

Mijn winnaar op dit moment in de social networking arena: Plaxo.