Open Source alternatief voor Virtual PC & VMWare: VirtualBox

Via een student van de ICT-Academie kwam ik op het spoor van VirtualBox: een open source alternatief voor Virtual PC en VMWare. En het werkt echt uitstekend. Het lijkt lichter te zijn dan Virtual PC en VMWare en is voor thuisgebruik helemaal geweldig.

Geïnspireerd door mijn studiereis naar Nashville ben ik bezig om mijn PC thuis zo in te richten dat ik vodcasts, screencasts, et. cetera. kan gaan maken. Dit als aanvulling op de studietaken voor Ubuntu Linux die er al zijn. Ik heb SnagIT en Camtasia studio al geïnstalleerd. Vandaag mijn geheugen naar 2 GB ge upgrade, en ondertussen Ubuntu Linux draaiende in VirtualBox.

VirtualBox met Ubuntu Linux

Op dit moment ondervind ik alleen nog wat problemen met het aansluiten van een microfoon om ook spraak op te kunnen nemen. Het laatste drempeltje om echt aan de slag te gaan, en het onderwijs een boost te geven.