Nashville: Social Bookmarking in your class

Op dit moment zit ik bij een presentatie over social bookmarking in your class. Een presentatie die gegeven wordt door docenten van Grand Rapids Community College en collega’s van Blackboard.

Zoals ik al eerder schreef, kun je met social bookmarking sites, zoals Delicious, favourieten opslaan op een centrale plek op het internet. Waar je ook bent, je kunt altijd bij je bookmarks. Daarnaast kun je o.a. bookmarks delen met anderen, erover discussieren, en ze groeperen.

scholar.jpg

Blackboard heeft een initiatief ontwikkel, genaamd Scholar, waarmee je je hele carriere bookmarks kunt opslaan en delen. Naast de standaard social bookmarking mogelijkheden heeft Scholar als voordeel dat het geheel integreert in Blackboard met een tabblad. Daarnaast is een toevoeging dat je als docent een soort van “approval” kunt hangen aan een bookmark. Zo ben je in staat om je studenten te attenderen op goede bookmarks. Een andere mogelijkheid is om bookmarks te im- en exporteren vanuit bijvoorbeeld Delicious.

Een grappige gebeurtenis tijdens de sessie was een van de presentatoren zag dat ik aan het webloggen was. Met mij als case laat hij zien wat de kracht van Web 2.0 is: het sociale aspect hiervan. Tijdens de presentatie ging hij naar Google en zoekt naar mijn weblog. Binnen 10 seconden gevonden, en laat de weblog zien in de zaal. Niet te begrijpen natuurlijk, maar met translate van Google is hij in staat om de weblog toch te lezen. Natuurlijk moest de link naar mijn weblog opgenomen worden in Scholar. Geweldig voorbeeld ven Web 2.0 en krachtig van de presentator om on the fly dit te doen. Cool!