Trend Micro Internet Security 2008 officieel gereleased

Deze week is Trend Micro Internet Security 2008 officieel gereleased. Eerder schreef ik al over mijn ervaring met deze beta in het weblogitem: “Review Trend Micro Internet Security 2008”. In een aantal slagen is het product de afgelopen maanden productierijp geworden. In de laatste beta versie die ik getest heb, heb ik geen problemen meer gevonden (in Windows Vista).

Trendmicro Internet Security 2008

Vanaf dit jaar is er tevens een Professional (mocht je meer willen weten over de basis functionaliteit, klik dan hier) versie beschikbaar waarin een aantal interessante extra onderdelen zitten:

System Tuner – hiermee wordt de performance van je PC geoptimaliseerd door onnodige bestanden te verwijderen, een vervuilde registry schoon te maken en cookies te verwijderen. Natuurlijk wordt er eerst een restore point aangemaakt, zodat mogelijk fatale wijzigingen teruggedraaid kunnen worden.

Transaction Protector – plugin voor Internet Explorer, die aangeeft wat de status van het draadloze netwerk is, en tevens de mogelijkheid geeft om toetsaanslagen te versleutelen, zodat deze niet via beschikbare software uitgelezen kan worden om zo passwords, et. cetera te achterhalen.

Total Recovery – hiermee wordt een image van je besturingssysteem gemaakt, waardoor je de mogelijkheid hebt om terug te keren naar een vorige werkende installatie.

Trendmicro Internet Security 2008 Pro Details

Remote File Lock – een mogelijkheid om zeer belangrijke en gevoelige bestanden op te slaan in een kluis. Mocht je PC of laptop gestolen zijn, dan kan de kluis op afstand gesloten worden. Dus, nooit meer gevoelige informatie die op straat komt te liggen.

Trend Micro Internet Security Pro is voor mij al jaren een betrouwbaar beveiligingsproduct dat up-to-date blijft.