Social Networking met LinkedIN: "Hyves voor Professionals!"

LinkedINLogo

Op het internet waait al een tijdje een nieuwe hype rond, namelijk LinkedIN, uitgaande van het aantal nieuwe inschrijvingen per week dat explosief stijgt. LinkedIN is een social network waarbij je op basis van je opleiding en je werkgevers links legt met contacten, oftewel: de oude visitekaartjes kunnen naar het grofvuil, en mocht een contact een andere baan nemen, zijn mailadres wijzigen, et. cetera. dan weet je altijd zeker dat je de allerlaatste informatie hebt van deze persoon.

linkedinconnections.jpg

Hoe werk het? Je schrijft je in, geeft aan waar je gestudeerd hebt, en welke werkgevers je gehad hebt, vervolgens kun je op basis van deze informatie zoeken naar bekenden. Maar het is ook mogelijk om contact uit diverse mailprogramma’s, waaronder Gmail, te importeren. Op dit moment zijn er voor mij alleen al 302 duizend mensen via een vriend of een vriend van een vriend beschikbaar.

linkedinnetwork.jpg

Dus, op basis van 38 contacten, kan ik 302 duizend mensen bereiken.

De vraag is natuurlijk of ik dat wil?

Natuurlijk, want hier komt het mooie van het concept van social networking. Je kunt elkaar vragen stellen over bepaalde onderwerpen en bedrijven kunnen op zoek naar potentiële werknemers. Hier zit hem de kracht van het concept van netwerken, maar dan digitaal ondersteund in het Web 2.0 tijdperk.

Natuurlijk was er al Hyves met o.a. onze Minister President Balkenende als gebruiker tijdens de verkiezingsstrijd, echter vind ik hier mijn oud collega’s en studiegenoten niet terug, en voor mij dus geen toepassing die ik dagelijks zal gebruiken. LinkedIN is anders, wat mij betreft: “Hyves voor Professionals!”.