Twitter(en): van early adopters naar de massa?

Vandaag (op maandag 16 juli) in de Pers, een gratis dagblad, dat in de regio Den Bosch zelfs huis aan huis verspreid wordt, een redelijk groot artikel over Twitter.

Twitter

In mei kwam ik via de Podcast van Vincent Evers Twitter op het spoor en vermelde ik het summier in mijn weblog. Toen was Twitter nog het speelveld van een klein aantal early adopters wereldwijd. Nu mogelijk via dagbladen, en wanneer volgt de TV, in het blikveld van de massa.

Ondertussen waait er op internet een discussie over het passe zijn van Webloggen door het definitief doorbreken van Twitter. Hmmm, ik denk niet dat Webloggen passe is, maar dat voor webloggen het serieuze stadium is aangebroken. Op het internet heeft het zijn plekje veroverd en zal zeker blijven bestaan.

Zoals ik in een discussie op Ekudos.nl las: “Twitteren is voor mensen met een attention span van een goudvis. In een weblog gaat het tenminste nog ergens over!”. Helemaal mee eens. Elke keer als ik bij Twitter eventjes kijk, lees ik zeer oninteressante zaken van wat mensen wel niet aan het doen zijn. Ik ben benieuwd?

Ik denk dat Twitter eerder passe wordt, dan webloggen. Wedden!