360% Panaroma: It's amazing!

Onlangs heb ik mijn eerste generatie digitale camera’s ingeruild voor een nieuwe. Het nadeel van mijn eerste generatie digitale camera was de snelheid waarmee de foto opgeslagen wordt op het geheugenkaartje, de beperkte zoom-mogelijkheid, en de reactie tussen het afdrukken en het daadwerkelijk maken van de foto.

Met mijn nieuwe camera behoort dat tot de verledentijd. Ik ben al behoorlijk wat aan het spelen met het toestel: Panasonic Lumix DMC-FZ8. Vandaag heb ik heerlijk zo’n 8 kilometer gewandeld in de Loonse en Drunense Duinen. Met de bijgeleverde software heb ik een aantal foto’s aan elkaar geplakt tot een 360% panaroma van een van de bijzondere uitzichtspunten in de Loonse en Drunense Duinen.

Geweldig, professioneel materiaal nu gewoon beschikbaar op je PC in je huiskamer. Het programma, meegeleverd met het fototoestel, maak het mogelijk om een aantal foto’s aan elkaar te plakken. Het plakken gaat redelijk goed, maar hier en daar moest ik nog wat handmatige aanpassingen doen, omdat niet elk referentiepunt goed herkend wordt op de verschillende foto’s. Maar, binnen 5 minuten is dat geregeld. Een geweldig voorbeeld van de mogelijkheden van de technologie.