Nu.nl: "Mobiele generatie heeft moeite met feitjes!"

Op nu.nl staat een interessant onderzoekje naar de mobiele generatie en het onthouden van feiten: “Mobiele generatie heeft moeite met feitjes!”. Helaas kan ik de bron niet gevonden krijgen op het internet. Ben benieuwd naar hoe het onderzoek precies is uitgevoerd. Als een van de redenen wordt gegeven dat de mobiele generatie vertrouwd op hun mobiel, PDA, et. cetera. Ik moet zeggen dat ik zelf amper een telefoonnummer uit mijn hoofd ken, maar wachtwoorden en inlognamen onthouden lukt heel aardig.

Verklaring: het moeten onthouden van telefoonnummers is niet meer nodig door de technologie, het moeten onthouden van wachtwoorden wel, dus zet ik mijn hersenen in om andere zaken te onthouden. Wie heeft er een andere verklaring? Of is de mobiele generatie gewoon slechter geworden in het onthouden van feiten?