Een HTML-signature in Gmail?

Nadat ik mijn website/weblog overgezet had naar WordPress, wil ik uiteraard wat meer reclame maken voor mijn weblog. Wat is er nu leuker dan het toevoegen van een signature aan elke mail met een verwijzing naar mijn weblog. Maar ja, hoe doe je dat nu in het Web 2.0 tijdperk? Ik gebruik Gmail, mijn favouriete mail toepassing al lange tijd. Maar Gmail ondersteund geen HTML in de signature.

Na wat surfen kwam ik terecht bij de plugin “Better Gmail” voor Firefox. Met deze plugin kun je een heleboel leuke dingen doen, zoals het toevoegen van Google Reader in het overzicht, het aanpassen van het thema, et. cetera.

Plugin

Als je de plugin wilt downloaden kun je naast op downloaden klikken ook zoeken op de website van Firefox naar de plugin met de naam: “Better Gmail”, download de plugin en experimenteer er maar eens mee. Ik ben nog niet uit geëxperimenteerd in ieder geval. In het add-ons schermpje van Firefox kun je op de “Options” button klikken om instellingen te doen.

Waar ik naar op zoek was, zoals ik eerder al schreef, is het het toevoegen van een HTML-signature onderaan elke mail die ik verstuur via Gmail. Je kunt dit met de plugin eenvoudig voor elkaar krijgen door bij de opties van de plugin het vinkje “Signature Settings: Float/HTML/No dashes” aan te kruisen.

Plugin

Vervolgens kun je bij Gmail onder “Settings” bij je signature HTML-code inplakken. Zo heb ik de code van FeedBurner´s Feedflare erin geplakt en zie het geweldige resultaat.

Plugin

Onderaan elke mail een mooie banner met een link naar mijn weblog.

I´m happy!