Eindoordeel seizoen 2006/2007!

Van het afgelopen ijshockey seizoen heb ik de laatste maanden weinig in mijn weblog geschreven. Hmmm, drukte? Ja, ook. Overzetten van mijn oude naar nieuwe site? Ja, ook. En erg druk gehad op school en met mijn gezin, en vooral ook met ijshockey (spelen en kijken). Zo in de vakantie tijd om eens rustig terug te kijken naar afgelopen seizoen.

Waar vorig seizoen 2005/2006 het gezeur in de bank verdween, en we steeds meer een team werden, is dat in dit seizoen alleen maar sterker geworden. Daarnaast zijn door een goede trainingsopbouw van onze coach van Ger van den Berg een aantal zaken verbeterd.

NIJB Stats 2006/2007

Topscorers van de ARHL [bron: www.NIJB.nl]

Zo wordt er meer en beter geschaatst. De defence is beter achteruit gaan schaatsen (blijven oefenen boys!), en de forwars zijn minder stil blijven staan tijdens het spel, zijn aan het experimenteren met vaste patronen voor de aanval, en zeer belangrijk komen (meestal) mee terug om mee te verdedigen. Waarbij iedereen zijn eigen positie inneemt. Dit alles bracht ons een verdiende 4de plaats (3de was mogelijk, grom) afgelopen seizoen. Met alle doelstellingen ruim gehaald.

Als speler heb ik dit seizoen de indruk dat ik mijn oude schaatsniveau weer onder de knie heb en het spelletje vanuit routine en intuitie bekijk en hierop reageer. Dit maakt dat ik met minder energie meer bereik, en regelmatig belangrijke situaties onderken, en mogelijk hierdoor scoor of juist een doelpunt voorkom. Waar ik vooral op getrained heb, is blind kunnen stickhandlen (lukt al redelijk) en scoren. Met name beide zaken hebben me afgelopen seizoen erg doen groeien in het scoringsvermogen van mezelf. Vorig seizoen iets van 7 punten en nu 27 punten, waarvan 22 doelpunten en 5 assists. Uiteraard heeft dit met mijn eigen verbetering te maken, maar vooral ook met de groei van het team en de lekker lijn waarin ik draai. Thanks!

chart-patrick-koning.jpg

Nu rusten, even geen schaatsen, maar skeelers en volgend seizoen weer lekker ijshockey-en met een nog beter resultaat en vooral veel plezier. Bedank, team maatjes, bedankt Ger.