Weer minder interesse in ict-opleiding, huh?

Op de website van Computable staat de kop “Weer minder interesse in ict-opleiding”. Huh? Bij ons aan de ICT-Academie stijgt het aantal studenten nu al 2 jaar, en is er zelfs een wachtlijst voor de Medewerker ICT opleiding. Vandaar mijn reactie op het artikel in de Computable:

Terwijl het aantal studenten voor ICT-opleidingen blijkbaar op het HBO en WO daalt, zie ik bij ons op de ICT-Academie (MBO) aan het Koning Willem I College in ´s-Hertogenbosch de laatste 2 jaar een duidelijk stijging van het aantal studenten.

Ik weet niet of dit een landelijke trend is in het MBO? Lijkt me een interessant onderzoek waard.

Ik denk trouwens dat bedrijven door mensen slimmer in te zetten wel degelijk meer gebruik kunnen maken van de MBO ICT-er. En mogelijk zo de tekorten aan ICT-ers kunnen dalen?