Apple's Safaria 3 in beta voor Windows

Gisteren maakte Apple bekend om de Mac webbrowser, Safari, beschikbaar te stellen voor het Windows platform (in beta).

Safari 3 Beta

Een aantal berichten op cyberspace hierover, bijvoorbeeld Paul Thurrott in Apple Safari 3 Beta Overview and Screenshot Gallery, op Tweakers.net met het bericht Apples Worldwide Developer Conference 2007 van start gegaan, en in PCM het nieuwsitem Apple lanceert Safari voor Window.

De installatie van Safari 3 Beta werkt goed (zie onderstaande screenshots). Wat opvalt is dat er gevraagd wordt of je ook de bonjour service wilt installeren. Uitgelegd wordt dat met deze service gedeelde bronnen op het netwerk makkelijk gevonden kunnen worden.

Safari 3 BetaSafari 3 BetaSafari 3 BetaSafari 3 Beta

Uiteindelijk draait het geheel soepel, en erg snel. Grappig om een Mac look & feel op mijn Windows Vista te zien. De echte meerwaarde moet, volgens Apple zitten in het feit dat de webbrowser ook in Apple’s iPhone gebruikt wordt. En zo de gebruiker zowel op zijn mobieltje als op zijn PC of Mac dezelfde browser kan gebruiken.

Safari 3 Beta

Of ik het ga gebruiken? Denk het niet, ben erg blij en vertrouwd met Firefox ondertussen. Maar toch leuk om uit te proberen, en wie weet dat de browser-oorlog weer gaat oplaaien door een nieuwe speler in de arena?

[Update op 13/06/2007]: In de automatiseringsgids komt de eerste kritiek op deze browser boven water van beveiligingsexperts.