Nieuwe versie van mijn Weblog!

Na een beetje zwoegen en zweten is het dan gelukt: mijn nieuwe weblog annex homepage is in de lucht! Nu alweer, vanaf 1995, de vierde versie. Deze versie is volledig gebaseerd op WordPress met een aantal plug ins. Een open source CMS gebouwd in php en mysql. Een aanrader. Binnen 10 minuten geinstalleert en 5 minuten later een eerste post.

Terug in de tijd

De eerste versie van mijn website was ergens in 1995 bij mijn werkgever S.E.R.C. Tijdens mijn studietijd had ik al wat met HTML geknutseld op de KUN. Bij S.E.R.C. had iedere onderzoeker had zijn eigen website als onderdeel van de bedrijfswebsite. De site was voornamelijk met HTML, hyperlinks en images gebouwd. Ja, zo ging dat in 1995. Helaas heb ik hier geen versie meer van.

De tweede versie was tijdens mijn overstap naar Cap Gemini. Deze site was gebouwd met HTML, hyperlinks, tabellen voor de opmaak en images. Meer grafisch en ge-update naar de tijd van toen.

Website Patrick Oud

De derde versie is ongeveer 2 jaar geleden ontstaan en gebouwd met HTML, CSS, tabellen met een iframe. Alweer een update van de technologie. Meer grafisch geweld en verder integratie van delicious, Windows Live Spaces en RSS. Daarnaast was de site aangemeld bij diverse zoekmachines via sitemaps. Deze versie kun je hier nog bekijken.

Windows Live Spaces

Terug naar nu

De komende weken zal ik pogen alle posts van Windows Live Spaces overzetten, en tevens alle foto´s proberen over te zetten. Verder moet ik in de mysql database nog wat links aanpassen. Dit komt omdat de testversie diverse links hard in de database zet, die vervolgens niet via het CMS interface aangepast kunnen worden. Dan maar wroeten in de mysql database.