Open source alternatief voor PQMagic: GParted Live CD!

Op de ICT-Academie van het Koning Willem I College gebruiken we al lange tijd PQMagic voor het aanmaken, verwijderen en vergroten van partities. Echter, de laatste tijd hadden we erg veel problemen: vage errors waardoor een schijf het niet meer deed. Repareren lukte niet meer met diverse tools. Mogelijk hebben de problemen te maken met de versie van PQMagic waar we op school een licentie voor hebben.

Om de problemen op te lossen ben ik op zoek gegaan naar alternatieven, o.a. Acronis Disk Director (erg mooi tool), maar heb ik een goed werkend open source initiatief gevonden: GParted Live CD. Ik heb het getest door op een harde schijf 5 partities aan te maken: 1x Windows XP, 1x Ubuntu Linux incl. swap-partitie, 1x Windows 2003 en 1 data-partitie. Vervolgens partities verkleind, verschoven, en nieuwe aangemaakt. Alles blijft keurig werken. Kortom: top open source product.