Mounten van Fat32 in Ubuntu Linux

Ben vandaag enige tijd bezig geweest met het toegang krijgen tot mijn FAT32-partitie op mijn laptop.

Enige info: ik heb een triple boot met 2 maal Windows XP en 1 maal Ubuntu Linux. Om vanuit alle drie de besturingssystemen bij mijn data te kunnen, heb ik een FAT32-partitie gemaakt hiervoor. Echter lukt het mounten van deze partitie onder Ubuntu Linux niet. Vreemd want tijdens de vorige installatie was het vanzelf goed gegaan.

Eindelijk de oplossing gevonden: het aanpassen van /etc/fstab en hier de volgende regel toevoegen:

/dev/hda5 /media/data vfat user,umask=0000 0 0

De oplossing had ik zo gevonden, echter last ik tig keer in plaats van umask het woord umount. En er stond toch echt umask. En trouwens heel logisch, want het probleem wat ik had, was dat ik wel kon lezen, maar niet kon schrijven op mijn data-partitie. Goed, eindelijk zag ik mijn leesfout, en werkte het geheel. Pffff.