MP3's en Streaming Audio onder Ubuntu Linux

Mijn enthousiasme voor de distributie van Ubuntu Linux blijft groeien. Via community repositories zijn een nog groter aantal van applicaties te installeren: Quanta+ (redelijke webpage builder, MMX (player voor MP3’s) en VLC (player en streamer voor o.a. MP3’s).

Mijn favourite is wat dat betreft VLC, oftewel: Video LAN Client. Hiermee kun je diverse audio en video formaten afspelen, zoals MP3. MP3 wordt niet standaard onder Ubuntu Linux ondersteund vanwege de rechten op dit formaat. Maar VLC biedt de mogelijkheid voor het afspelen van MP3’s. Maar biedt tevens de mogelijkheid om audio en video bestanden over het netwerk te streamen naar andere VLC clients. Erg handig, en een mogelijk idee voor het nieuwe project 3 op de ICT-Academie van het Koning Willem I College. Thuis draait het. Nog niet met clients, zoals Windows Media Player of iTunes, maar hier ga ik nog mee aan de slag.