Freek Pennings overleden (2)

Pfff, wat een heftige dagen. Je hoort op zondag dat een leerling van je is overleden. Met collega’s bellen en dingen afstemmen om de klas op te vangen. Heftig allemaal. Iedere leerling heeft zo zijn emoties. En daar moet ruimte voor zijn. Gelukkig is de sfeer en het onderlinge vertrouwen in de klas groot. En is het bijna geweldig om te zien hoe men elkaar opvangt. Spontaan kwamen er ideeen om voor Freek in de klas een plekje te maken: bloemen, foto’s, krantenartikelen, kaarsjes, een weblog, et. cetera.

Freek Pennings

Met 2 collega’s thuis geweest om te probren het gevoel van medeleven van de klas over te brengen. Is denk ik goed gelukt, maar heel pijnlijk om het verdriet te zien bij de familie. Morgen gaan we met zeker 20 leerlingen naar de crematie toe. Ik hoop een warm gebaar voor de nabestaanden.