Herentals (Belgie) – S-team: 7 -3

Gisteravond was het dan zover. De laatste wedstrijd van het seizoen in Belgie tegen een team dat we nog niet kenden. Op papier zou winst mogelijk zijn, echter bleek de tegenstander taaier te zijn, dan ik verwacht had.

Maar goed, allereerst veel problemen om uberhaupt de ijsbaan te vinden. De wedstrijd was reeds 10 minuten gestart voordat de laatste 4 (incl. ik) het ijs opstapten. Toen stond het nog 0 – 0. Koud het ijs op en meteen de face off, ahum. Niet echt lekker, maar 2x pakte ik de face off, en daarna blokte ik een Belg. Was hij niet blij mee, ik had bijna een klap te pakken. Verder bleef de wedstrijd redelijk fair. Was even wennen.

1e periode was rommelig, want alle lijnen liepen door elkaar doordat we 4 man misten in het begin. De 2de periode ging goed. Veel druk, en goed goalie werk van Peter. En uiteindelijk een goaltje gescoord. Tussen de benen van de goalie: yes! Uiteindelijk voerde de Belgen de druk op in de 3de periode. Met name nummer 43 (ex internationa) kon in zijn eentje het spel maken. Hij ceeerde veel kansen voor zijn spelers, maar vooral voor zichzelf. Uiteindelijk 3 – 7 verloren, maar zeker een leuke pot met leuk ijshockey over en weer.

Snik, de volgende wedstrijd? In oktober? Gelukkig zomertraining tot eind juni, zodat ik het spelletje niet te lang moet missen.