Trip naar Parijs: Chocomelk voor Euro 6.50!

Gisteren zijn we van 11.00 tot 23.00 op pad geweest. Alleen het eerste stukje met de bus naar de Eiffeltoren, maar vervolgens alles te voet. We hebben zo’n 12 tot 14 kilometer gelopen. Bij de Eiffel toren was het erg druk, dus zijn we maar niet in de rij gaan staan van zo’n 1,5 uur.

Vanaf de Eiffeltoren hebben we o.a. langs het kanaal St. Martin met een zeer groot hoogte verschil gewandeld, de Notre Dame bezichtigd, de Turkse en de Indische wijk gezien. Onderweg in een zeer duur restaurant, Chez Angelina, de beroemde chocolademelk gedronken. Heerlijk, zo dik als chocopaste, en euro 6,50 per persoon. Maar zeker de moeite waard. Toen we weg gingen stonden de mensen in de rij om er a.u.b. te mogen lunchen.

Bij de Notre Dame heb ik een kaarsje opgestoken voor mijn vader. Hij heeft hier ooit met zijn mannenkoor opgetreden. Een mooi gevoel.

De hele dag hadden we “noodweer”, althans voor Franse begrippen. Heerlijke sneeuw, witte straten, veel lichtjes, kortom: geweldig. Aan het eind van de middag hebben we 2 biertjes gedronken in een Engelse pub. Super muziek, maar de kachel stond uit.

s’ Avonds zijn we couscous (Marokkaans) gaan eten. Iets wat veel in Frankrijk gegeten wordt. Erg lekker, met een lekker flesje Afrikaanse wijn, en een geweldig toetje. Zo rond 23.15 in bed gevallen, en heerlijk geslapen.