Opening Schooljaar – wees Adaptief!

Afgelopen vrijdag een erg mooie opening van het schooljaar op het Koning Willem I College gehad. Wederom 10 stellingen van onze voorzitter van het college van bestuur, Coen Free, die richting moeten geven aan het komend schooljaar. Thema van het jaar: zonder kennisdeling geen innovatie.

En inderdaad er staat het MBO nog erg veel te wachten. Op de ICT-Academie lopen we wat dat betreft al een stuk voorop. Da’s leuk en inspirerend, maar soms ook lastig, want niemand kan je waarschuwen voor de valkuilen. Wat dat betreft weer een innoverend jaar voor de boeg. Maar dat maakt, voor mij, het onderwijs juist zo leuk: veranderen – de leerlingen, de school, maar ook ikzelf. Oftewel mijn levensmotto: leven = leren.

In mijn Cap Gemini tijd adviseerde ik bedrijven hoe ze meer Adaptief konden worden, want immers blijkt uit de geschiedenis dat niet de wet van: “the survival of the fittest” is, want waarom is de Dino uitgestorven, maar “the survival of the most adaptable”. Handig om veranderen in je genen te hebben zitten, althans dat is bij Cap Gemini geimplanteerd. Ik ben benieuwd hoe het komend schooljaar zal verlopen. Ik heb er in ieder geval weer zin in.