Fietstochtje – van pontje naar pontje

Vandaag, heerlijk weer trouwens 22 graden, lekker gefietst. Dit om mijn conditie een beetje bij te werken, omdat volgende week het IJshockey-seizoen weer start. Traditioneel merk ik op de eerste training dat ik enerzijds heerlijk uitgerust ben, maar anderzijds achteruit gegaan ben met mijn conditie. Nu is dat meestal bij mijn maatjes ook het geval, en gelukkig ook bij de tegenstander. En dan heb je in Den Bosch het voordeel dat het seizoen vroeg start en tot juni doorloopt. In de meeste andere steden start het seizoen in oktober en stopt het in maart.

Goed, de fietstocht was erg mooi: 50 km van deur tot deur. Van Rosmalen naar Empel, en daar de dijk op richting Lith. Bij Lith het pontje (5o eurocent), en vervolgens links een stukje van de maas en waal-route. Vervolgens langs de N322 langs Heerewaarden, Rossum en Hurwenen. Dan links aanhouden, alweer langs de N322 richting Alem. Vandaar met het pontje (50 eurocent) naar Het Wild en zo terug naar Rosmalen. Ik net geen 2,5 uur gefietst. Heen wind mee, en dus terug wind tegen. Mooie tocht, mooie dorpjes, heerlijke natuur, dus lekker genieten. Een aanrader.