iDeal DE betaalstandaard voor Nederland?

Enige jaren geleden, in mijn leven als managing consultant bij Cap Gemini, heb ik me gebogen over betalen via internet. Op dat moment in opdracht van de Goudse Verzekeringen: wat was er mooier om een reisverzekering via het internet te kopen, misschien wel aan de grens bij Maastricht, want veel mensen doen dit op het laatste moment pas.

Wat bleek een wildgroei aan betaalsystemen via internet vond plaats. En afgelopen periode, in mijn scheiding, kwam ik er achter dat je zonder credit card (stond op onze gezamenlijke rekening) bijna niks kopen op het internet. En toch moest ik de licentie van mijn virus scanner updaten. Lastig.

Nu eindelijk lijken de banken hun handen ineen te slaan met de “betaalstandaard” iDeal, oftwel: ik handel. Op de website van de rabobank is een leuke demo waarin je kunt zien hoe dit gaat werken. Zal het nu dan eindelijk gaan lukken? Laten we hopen, dan is betalen via het internet gemakkelijker geworden. Althans in Nederland, want betalen in het buitenland (what the hack is het buitenland op het Internet) is nog niet gepland.

Kan ik dan toch nog niet de licentie van mijn virus scanner updaten?