Toch niet on-line!

En alweer is het gelukt om met bewijzen in de hand, d.w.z. URL’s van websites, een mooie prijs af te dingen. ZO’n 18% korting gekregen. Betaal dan iets meer dan op internet, maar niet de zorgen die ik in de vorige blog op papier zette. Eh, aan het internet toevertrouwde. Tegelijkertijd vraag ik me af wat er moet gebeuren zodat on-line winkelen niet alleen voor boeken en CD’s een vlucht gaat nemen. En ja, natuurlijk producten via Neckermann en anderen postorderbedrijven. Het is dan toch reputatie die de oude bedrijven, van voor het internet tijdperk, die het internet omarmt hebben, het verschil maakt tussen on-line kopen of niet.

Oh ja, de DVD-speler staat al in de woonkamer. En de eerste DVD, de film der Untergang, is reeds gedraaid in DTS-kwaliteits geluid. Geweldig geluid. Effe schrikken toen de eerste granaat in mijn eigen huis insloeg. Volume toch maar iets zachter. Sorry buren. Oh ja, goede film, trouwens.

Kwam trouwens wat interessants tegen: Super Audio CD, oftwel: SACD. Bestaat al ergens sinds 2002, maar wordt nu pas door o.a. Philips ingebouwd in DVD-spelers. Tot enige tijd geleden waren speler voor SACD rond de euro 1500,=, aldus de verkoper van mijn DVD-speler. Super Audio CD is een soort Dolby Digital of Digital Theatre System (DTS) voor muziek CD’s. Wat nazoekwerk op het internet verteld dat op SACD’s de muziek dubbellaags aangebracht wordt, zodat een veel hogere geluidskwaliteit opgeslagen kan worden. Interessant, alleen zijn er nog geen branders voor op de markt, en is het aanbod van SACD’s nog erg beperkt. Wie weet wat de toekomst brengt nu Philips dit steeds meer standaard in gaat bouwen in DVD-spelers.