Pelgrimspad – 2/3

Gisteren weer een mooie tocht gewandeld van Camping de Morgenrood net onder Haaren naar Camping de Kempenzoom net onder Middelbeers. Tijdens de wandeling een hertje gezien, en ook nog een familie van 4 fretjes (denk ik, maar ik zoek dit nog op in mijn gids). Geweldig om zo oog in oog te staan met dieren.

Tijdens de route gezellig met 3 anderen mensen (deels) gewandeld. We kwamen elkaar tegen op Kaart 6 (zie gids Pelgrimspad) op de kruizing met Streekpad 5. Let hier op, want dit punt is erg verwarrend, maar wel een erg mooi stukje natuur. Ik kan niet uitleggen hoe je precies moet lopen, omdat we met elkaar vanuit verschillende punten bij elkaar kwamen. Wat ik me wel herinner is dat het stenen bruggetje, dat genoemd wordt, gewoon een zandpad is met links en rechts een stuk beton. Dit is niet wat we onder stenen bruggetje verstaan. Ook wordt er verteld over veel water, klopt, maar in deze tijd van het jaar is dat water volledig groen door riet, et. cetera. Je ziet dit gauw over het hoofd.

Helaas heb ik de tocht moeten staken, omdat ik 2 flinke blaren heb opgelopen. Grom, ik loop al 20+ jaren in de bergen (Pyrieneen, Alpen in Frankrijk, Italie en Oostenrijk, Noorwegen) met rugzak, zelfs met Jip en Roos (mijn zoon en dochter) in de rugdragen en heb ik al die jaren slechts 1x een blaar opgelopen. Dat was de eerste keer dat ik de 4-daagse ging lopen (in het jaar dat ik 15 werd), maar dan tijdens een training. Verder, never nooit. En nu moet ik mijn tocht staken. Ik denk dat ik de rugzaken (20 kg.) zwaar onderschat heb. Ja, Jip was ook zwaar in Oostenrijk op 3300 meter hoogte, maar dat was in totaal zo’n 14 á 15 kg. Maar 20 kg. is toch echt van andere orde. Ik heb onderweg zelf wat spullen weggegooid (o.a. sokken, deodorant en gel), maar het blijft erg zwaar. Voor mij was het de eerste keer met tent wandelen. Anders altijd huttentochten, waarbij ik wel eten mee nam, maar nooit een tent. En i.p.v. een slaapzak een lakenzak. En geen slaapmatje. Achteraf gezien heb ik te veel eten meegenomen en te veel km. per dag gepland. Ik denk dat maximaal 18 tot 20 per dag goed is, met een rugzak van maximaal 16 kg. (ongeveer 20% van mijn lichaamsgewicht). Ach, ja aldoende leert men. Nu kan ik er weer positief naar terug kijken, maar gisteren was ik lichaamlijk en uiteindelijk geestelijk kapot.

Nu ga ik met een zeer goede vriend, die zou gisteravond aanhaken tijdens de wandeltocht, in Den Bosch wat eten en een biertje drinken. Zien we elkaar nog even voor de vakantie, maar helaas niet al wandelend. Maar dat komt binnenkort wel, denk ik.