De zwakste schakel!

Afgelopen weken maar weer ervaren hoe stress ontstaat: stress ontstaat in situaties waar je geen invloed op hebt. Althans dat heb ik ooit gelezen, en ik moet zeggen proefondervindelijk heb ik dat inderdaad zo ervaren.

Zeker op dit moment. Afhankelijk zijn van advocaten, assurantietussenpersonen, banken, et. cetera. om onze scheiding te regelen. Allemaal partijen met eigen belangen, behalve die van de klant, denk ik soms. Kortom: een keten van partijen die elk hun eigen tijd nemen, niet goed overdragen, en uiteindelijk jouw met de ellende laten zitten.

Nog zo’n inkopper: de strerkte van een ketting wordt bepaald door zijn zwakste schakel. Maar in dit geval zit er niet één sterkte schakel in, en zou ik de ketting mooi laten liggen. Al is het helaas zo dat ik er in dit geval afhankelijk van ben. Ik mot hem wel kopen, want ik heb die partijen nodig. Al ben ik tot nu toe erg tevreden over de notaris, maar ja ook hier gaat hetzelfde gezegde op. Dus, in het geheel heb ik er weinig aan. Niks ten nadelen van diezelfde notaris, maar als de rest niet wil, dan kan hij ook niks.

Ook hier zie ik alweer goud liggen voor die ene organisatie die wel in staat is een scheiding volledig te begeleiden en de totale keten soepel weet te integreren. Een mooie uitdaging. Wie pakt hem op?