Aries Linux Essentials draait niet op Linux?

Zoals ik al eerder schreef ben ik met Aries Linux Essentials begonnen om mijn Linux Skills voor komend schooljaar te updaten. Tot mijn verbazing vermeldt de Linux Essential course geen system requirements gebaseerd op Linux.

 

Aries Linux niet onder Linux?

 

Hoe kan dat? Een linux cursus die niet op Linux te volgen is, da’s niet handig. Gelukkig na wat proberen, is het uiteraard wel te draaien onder Linux. In mijn geval Mandrake Linux 10.1 met Mozilla webbrowser en Flash Player 7. Het installeren van Flash Player 7 gaat alleen vanaf een terminal (ingelogd via een user account). Na het volgen van de aanwijzingen, werkt alles volledig. Nu nog testen of ik Microsoft’s spaces via Linux kan aanpassen. En inderdaad het lukt, alleen krijg ik niet alle tools tot mijn beschikking, kan bijvoorbeeld geen hyperlinks maken, et. cetera. Welkom, in de strijd tussen Microsoft en Linux.