Overzicht van screencast software

Voor de opleiding Medewerker Beheer ICT ben ik bezig om het project waarin studenten een screencast maken voor een Helpdesk website aan het herschrijven. Mijn doel is om de eisen en zo de beoordelingscriteria nog beter te gaan formuleren, zodat de student exact weet wat van hem/haar verwacht wordt. Daarnaast het updaten van de gebruikte screencast software: TipCam.

Ondertussen is namelijk TipCam (dat gebruikte we vorig schooljaar) niet meer volledig gratis. Vandaar dat ik ervoor kies dat de studenten zelf mogen kiezen welk tool ze gaan gebruiken, waarbij we als docenten TipCam en Camtasia Studio (beide trials) ondersteunen.

Al zoekend op het web kwam ik een mooi overzicht tegen van screencast software op Wikipedia:

Screencast software overzicht van Wikipedia

Wie heeft er ervaring met andere tools in het onderwijs dan TipCam en Camtasia Studio?

4 thoughts on “Overzicht van screencast software”

  1. Hoewel ik er niet direct ervaring mee heb, lijkt Wink mij altijd een interessante tool: http://www.debugmode.com/wink/

    Op http://groups.google.com/group/wink-discuss/browse_thread/thread/39b186a872597b8c lees ik dat men op dit moment ook met een nieuwe versie is (die als deze klaar is als opensource wordt vrijgegeven). Op zich zou je dan nu de huidige Wink-versie kunnen uitproberen en mogelijk biedt deze al voldoende functionaliteit.

    Het feit dat dit freeware / opensource is lijkt mij erg geschikt voor het onderwijs.

Leave a Reply