Overzicht leertheorieen

Voor de opleiding Beroepscomponent Leerkracht, het zij-instroomtraject voor to-be docenten uit het bedrijfsleven, heb ik een overzicht gemaakt van de leertheorieen.

Door eerst op het plaatje te klikken opent een flash plaatje. In het plaatje kun je op elke leertheorie klikken en zo naar een website met achtergrondinformatie gaan. Mogelijk is dit bruikbaar voor anderen?

9 thoughts on “Overzicht leertheorieen

 • september 18, 2008 at 8:58 pm
  Permalink

  Mooi initiatief, Patrick! Komt op mijn Del.icio.us-pagina te staan.

 • september 20, 2008 at 10:41 am
  Permalink

  Patrick, mag je ik je plaatje doorgeven aan onze duale opleiders en in Blackboard zetten, MOOI

 • september 20, 2008 at 11:54 pm
  Permalink

  Mooi en keihandig. Bij de Fontys Masteropleiding die ik volg, had de docent voor de uitleg van deze theoriĆ«n zo’n drie uur frontaal college nodig om dezelfde informatie (eigenlijk nog minder zelfs) te geven. Dank dat je dit wil delen. Ik geef deze blogpost door aan andere masterstudenten.

 • september 21, 2008 at 12:09 pm
  Permalink

  Karin, natuurlijk no problem. Vind het wel leuk als er naar mijn weblog gelinked wordt natuurlijk!

 • september 21, 2008 at 12:13 pm
  Permalink

  Monique,

  Een mooier compliment kan ik me niet voorstellen, thanks. En geeft me nog meer zelfvertrouwen om als docent voor de beroepscomponent leerkracht, 1-jarige docentenopleiding van Koning Willem I College en Fontys, aan de slag te gaan.

  Ga je weblog volgen trouwens.

  Groetjes, Patrick

 • Pingback: Interessante hyperlinks van vandaag | Innovatie in ICT en Onderwijs

 • Pingback: Overzicht leertheorien (2): Connectivisme | Innovatie in ICT en Onderwijs

 • juni 7, 2009 at 1:11 pm
  Permalink

  Hoi Patrick,

  Als voorbereiding op mijn eindassessment van morgen wilde ik nog meer informatie lezen over leertheorieen (naast hetgeen we al in de scholing hebben gekregen). Wat denk je? Typ ik op Google in: overzicht leertheorieen. Kom ik weer bij jou uit!! Maar ik heb het inmiddels op een rijtje hoor denk ik. Het overzicht van tsm-consultants waar jij naar linkt, maakt het voor mij helemaal duidelijk.

  groetjes,
  Annemieke van Dongen

 • juni 7, 2009 at 5:19 pm
  Permalink

  Leuk dat je op mijn site belandde. Veel succes met je eindassessment 8-)

Geef een reactie